Anne Hjælmsø, forfatter


Nyheder:

Podcast fra "Læsekrogen" (Anne Hjælmsø om sin Slægtsroman 'Med Tiden')

Artikel fra Slægtsforskeren:Frederiksborg Amts Avis * Mandag 16. Maj 2022

Ny roman på vej:


 
"Med tiden” er en spændende, velskrevet og underholdende roman. En gribende fortælling om helt almindelige menneskers liv før, under og efter 2. verdenskrig. Vi fornemmer deres sorger og udfordringer og håber, at de griber de muligheder, som livet også byder på.
Anne Hjælmsø formidler levede liv på en farverig og indsigtsfuld måde, der giver stof til eftertanke.
Anmeldt af Tine Weppler (forhenværende direktør i Gyldendals Bogklub)Ny roman udkommer i 2022
Pressemeddelelse november 2021:

Forfatteren, Anne Hjælmsø fra Ganløse har netop fået tildelt et hædersfuldt arbejdslegat fra Autorkontoen uddelt af ”Dansk Forfatterforening” og ”De Skønlitterære Forfattere” fra midler, der stammer fra CopyDan. Hæderen tildeles med baggrund i forfatterens tidligere værker samt tekstprøver fra det nye arbejdsprojekt, der udkommer i 2022.

Anne Hjælmsø udkom første gang i 2007. Hendes seneste roman fra 2020, ”Næsten lykkelig” er en stor succes både litterært og læsermæssigt set. Forfatteren er efterspurgt som foredragsholder og som forfatter-deltager i mange læsekredse. Anne Hjælmsø træder også jævnligt op på bogmesser. For nylig deltog hun i den lokale ”Egedal Bogfest” og på BogForum i Bellacenteret, hvor hun holdt et oplæg på De Faglitterære Forfatteres stand (Dansk Forfatterforening). Søndag den 28. november præsenterer forfatteren ligeledes sin bøger på Ganløse Kro’s julemarked.

Anne Hjælmsø udkommer med sin femte bog til foråret 2022 på forlaget Brændpunkt. Romanen, ”Med tiden”, er en familiekrønike. Den baseret på virkelige hændelser fra hendes forældres dramatiske liv. Besættelsestiden og de efterfølgende år betød alt for deres håb, drømme og usædvanlige handlinger.

Anne udtaler: Jeg er jublende glad for den store hædersbevisning, jeg har modtaget fra “Dansk Forfatterforening” og “De skønlitterære Forfattere”. Det føles rigtig godt at blive anerkendt for sin litterære kvalitet. “Det betyder meget for mig at få en sådan anerkendelse, både personligt og i forhold til mine bøger. Og det er klart, at jeg fremover vil føle det ekstra vigtigt at gøre mit yderste for at skabe en tilsvarende høj litterær kvalitet i mine kommende værker.”
2020  - ÆldreSagens magasin bringer en længere artikel om romanen, “Næsten lykkelig” og forfatterens baggrund.
 - Nogle af de 900.000 abonnementer kan vinde eksemplarer af romanen.
      
 

                             
"Næsten lykkelig" udkom i  2020.

Fotograf:Henrik Petit

Anne Hjælmsø er cand. mag. i nordisk litteratur.
Hun debuterede i 2007 med sejler-romanen, ”Elsker til vanvid”.
Romanen, ”Syvstjernen” blev en læsersucces,
den udkom i to oplag, ligesom novellesamlingen,
”Det værste til sidst”. Noveller herfra anvendes jævnligt
til undervisning og eksamensopgaver
i gymnasier, sosu-assistentuddannelser og på erhvervsskoler.
Om Næsten lykkelig
Anmeldt af Jette Landberg, bibliotekar, lektør
Maja er født i Vietnam, hvor hun boede i sine første leveår, i et land der var totalt i kaos under Vietnamkrigen. Hun rives væk fra sine kendte omgivelser af en velmenende dansk sygeplejerske, der fatter kærlighed til hende og tager hende med hjem til Danmark. Således bliver den lille vietnamesiske pige til danske Maja, eller gør hun…?
Man keder sig ikke et øjeblik under læsningen, der er nyt at opdage hele tiden, også i Vietnam hvor Maja rejser til som voksen. Flot skildring af et helt anderledes land, af Majas følelser ved at komme dertil, at lære sproget, føle sig hjemme og forstå noget om befolkningens barske vilkår.
Man er underholdt fra først til sidst i denne vidtfavnende og psykologisk velfunderede roman.