Anne Hjælmsø, forfatter


Nyheder:

logodff.png 

Anne Hjælmsø
Danmark

Christianshavn, den 2. november 2023

Jeg har den fornøjelse at kunne meddele, at der af Autorkontoens midler, der fremkommer via Copydan, er tildelt dig et Arbejdslegat fra Pulje A, skønlitteratur

Vi henstiller til, at der i udgivelser og andet offentliggjort materiale nævnes følgende: 
Arbejdet er støttet med midler fra Copydan tildelt af Autorkontoen.

Med venlig hilsen

Dansk Forfatterforening 
Morten Visby 

Danske Skønlitterære Forfattere
Claus Ankersen

Anne Hjælmsø har medvirket i følgende antologier i 2023:

Dansk Forfatterforening præsenterede den 30.8.2023 antologien:
“Et vigtigt brev” 
Nogle breve er vigtigere end andre. Nogle breve kan for modtageren få voldsomme konsekvenser, ligesom de kan have store personlige omkostninger for afsenderen. Ideen med denne antologi fra 21 forfattere i Dansk Forfatterforening, seniorgruppe er at vise forskellige former og indhold som skønlitteratur, biografier, sande fortællinger. Udgivet på forlaget Ravnerock
Anne Hjælmsø medvirker med novellen: “Vendepunktet”.

“Gys for Kvinder” udkom 19. maj 2023 og blev fejret ved en åben reception i Kongens Have, med oplæsninger fra de medvirkende forfattere.
Annes novelle “Indvielsen” kan læses i bogen, der fås hos boghandlere eller på bibliotekerne.
Du kan også lytte til novellen via en sær-oplæsning af Christian Eiming på dette link.

På 50 års dagen for fri abort i Danmark den 13. maj udkom “Abort” plus den engelske udgave “Abortion”
Anne har medvirket med essayet “Evighedens børn” (og "Children of Erternity”)
Bogen er skabt for at fremme debatter om abort. Den ligger allerede hos forskellige personligheder, som fx vores statsminister.
Bøgerne kan købes hos boghandlere og kommer snart på bibliotekerne
.

Podcast fra "Læsekrogen" (Anne Hjælmsø om sin Slægtsroman 'Med Tiden')

Artikel fra Slægtsforskeren:Frederiksborg Amts Avis * Mandag 16. Maj 2022

Ny roman på vej:


 
"Med tiden” er en spændende, velskrevet og underholdende roman. En gribende fortælling om helt almindelige menneskers liv før, under og efter 2. verdenskrig. Vi fornemmer deres sorger og udfordringer og håber, at de griber de muligheder, som livet også byder på.
Anne Hjælmsø formidler levede liv på en farverig og indsigtsfuld måde, der giver stof til eftertanke.
Anmeldt af Tine Weppler (forhenværende direktør i Gyldendals Bogklub)Ny roman udkommer i 2022
Pressemeddelelse november 2021:

Forfatteren, Anne Hjælmsø fra Ganløse har netop fået tildelt et hædersfuldt arbejdslegat fra Autorkontoen uddelt af ”Dansk Forfatterforening” og ”De Skønlitterære Forfattere” fra midler, der stammer fra CopyDan. Hæderen tildeles med baggrund i forfatterens tidligere værker samt tekstprøver fra det nye arbejdsprojekt, der udkommer i 2022.

Anne Hjælmsø udkom første gang i 2007. Hendes seneste roman fra 2020, ”Næsten lykkelig” er en stor succes både litterært og læsermæssigt set. Forfatteren er efterspurgt som foredragsholder og som forfatter-deltager i mange læsekredse. Anne Hjælmsø træder også jævnligt op på bogmesser. For nylig deltog hun i den lokale ”Egedal Bogfest” og på BogForum i Bellacenteret, hvor hun holdt et oplæg på De Faglitterære Forfatteres stand (Dansk Forfatterforening). Søndag den 28. november præsenterer forfatteren ligeledes sin bøger på Ganløse Kro’s julemarked.

Anne Hjælmsø udkommer med sin femte bog til foråret 2022 på forlaget Brændpunkt. Romanen, ”Med tiden”, er en familiekrønike. Den baseret på virkelige hændelser fra hendes forældres dramatiske liv. Besættelsestiden og de efterfølgende år betød alt for deres håb, drømme og usædvanlige handlinger.

Anne udtaler: Jeg er jublende glad for den store hædersbevisning, jeg har modtaget fra “Dansk Forfatterforening” og “De skønlitterære Forfattere”. Det føles rigtig godt at blive anerkendt for sin litterære kvalitet. “Det betyder meget for mig at få en sådan anerkendelse, både personligt og i forhold til mine bøger. Og det er klart, at jeg fremover vil føle det ekstra vigtigt at gøre mit yderste for at skabe en tilsvarende høj litterær kvalitet i mine kommende værker.”
2020  - ÆldreSagens magasin bringer en længere artikel om romanen, “Næsten lykkelig” og forfatterens baggrund.
 - Nogle af de 900.000 abonnementer kan vinde eksemplarer af romanen.
      
 

                             
"Næsten lykkelig" udkom i  2020.

Fotograf:Henrik Petit

Anne Hjælmsø er cand. mag. i nordisk litteratur.
Hun debuterede i 2007 med sejler-romanen, ”Elsker til vanvid”.
Romanen, ”Syvstjernen” blev en læsersucces,
den udkom i to oplag, ligesom novellesamlingen,
”Det værste til sidst”. Noveller herfra anvendes jævnligt
til undervisning og eksamensopgaver
i gymnasier, sosu-assistentuddannelser og på erhvervsskoler.
Om Næsten lykkelig
Anmeldt af Jette Landberg, bibliotekar, lektør
Maja er født i Vietnam, hvor hun boede i sine første leveår, i et land der var totalt i kaos under Vietnamkrigen. Hun rives væk fra sine kendte omgivelser af en velmenende dansk sygeplejerske, der fatter kærlighed til hende og tager hende med hjem til Danmark. Således bliver den lille vietnamesiske pige til danske Maja, eller gør hun…?
Man keder sig ikke et øjeblik under læsningen, der er nyt at opdage hele tiden, også i Vietnam hvor Maja rejser til som voksen. Flot skildring af et helt anderledes land, af Majas følelser ved at komme dertil, at lære sproget, føle sig hjemme og forstå noget om befolkningens barske vilkår.
Man er underholdt fra først til sidst i denne vidtfavnende og psykologisk velfunderede roman.